Vier kleurrijke posters van VARTA®

Geschiedenis van VARTA® (2000-2009)

VARTA® batterijen onderscheiden zich al meer dan honderd jaar overal ter wereld door geavanceerde technologie, krachtige prestaties en voortreffelijke service.

2000: Ons centrum voor innovatie wordt geopend

VARTA® onthult een nieuw technologisch centrum voor de ontwikkeling van autobatterijen in het Duitse Hannover, waar enkele van de meest deskundige designers en technici uit de branche samenkomen.

2002: Johnson Controls investeert in de toekomst

In november 2002 neemt wereldwijd marktleider Johnson Controls, Inc. VARTA® Automotive over en verschaft zo een solide basis voor toekomstige groei.

2003: OEM-fabrikanten nemen de nieuwe AGM-technologie snel over

Voertuigfabrikanten maken van Johnson Controls de eerste leverancier van batterijen met AGM-technologie (Advanced Glass Mat, een geavanceerde technologie met glasvezelmat) voor luxe voertuigen. VARTA® AGM is bestand tegen kantelen en is bovendien onderhoudsvrij.

2003: Batterijprestaties voor bedrijfsvoertuigen naar een hoger niveau

De zilvertechnologie voor vrachtwagens wordt geïntroduceerd en het wordt meteen een succes. Onze VARTA® Promotive Silver vormt de perfecte energiebron voor bedrijfsvoertuigen die veel vermogen vragen, van touringcars tot de nieuwste trucks. Dit volledig onderhoudsvrije product gaat langer mee en levert exceptionele prestaties.

2006: Het VARTA® Dynamic Trio komt op de markt

Johnson Controls brengt de hoogwaardige SLI-batterijserie Dynamic Trio op de markt. Met de uitvoeringen Silver, Blue en Black is er voor auto's van alle leeftijden een geschikte batterij.

2007: Innovatieve Start-Stop-batterijen maken indruk

Onze nieuwe VARTA® Start-Stop-batterijen winnen snel het vertrouwen van fabrikanten zoals BMW en Mini. En het duurt niet lang voordat Johnson Controls de toonaangevende leverancier is voor Start-Stop-, hybride en elektrische voertuigen.

2008: De introductie van onze unieke PowerFrame®-technologie

De gepatenteerde, geavanceerde roostertechnologie is een van onze grootste successen ooit. Deze technologie biedt optimale energiedoorstroming, ongeëvenaarde prestaties en compromisloze betrouwbaarheid, ongeacht de toepassing van de batterij.

2009: 3 grote onderscheidingen binnen 1 jaar

De internationale inkoopgroep TEMOT International onderscheidt Johnson Controls met de "Best Sales, Marketing & After Sales Support Award 2009". VOLVO beloont ons met de "Truck Supplier Award 2009" en General Motors EMEA benoemt Johnson Controls tot "Supplier of the Year 2009“.

2009: Fabrikanten vertrouwen bij Start-Stop op de betrouwbare batterijoplossingen van VARTA®

Aan het begin van het jaar is meer dan 80% van de Start-Stop-voertuigen al uitgerust met een batterij van VARTA®.

VARTA® batterijzoeker


Je bent een Professional? Kijk op onze uitgebreide zoekfunctie in de VARTA Partner Portal.

VARTA® dealerzoeker

Andere dealers zoeken