Vier VARTA® posters met de onderdelen automotive, bedrijfsvoertuigen en recreatie

Geschiedenis van VARTA® (2010-heden)

VARTA® batterijen onderscheiden zich al meer dan honderd jaar overal ter wereld door geavanceerde technologie, krachtige prestaties en voortreffelijke service.

2010: 125 jaar Johnson Controls

Johnson Controls viert 125 jaar toonaangevende batterijtechnologie

2010: Het VARTA® Start-Stop-batterijassortiment wordt uitgebreid

De innovatiegeschiedenis van VARTA® gaat door – met de op de AGM-technologie gebaseerde, geoptimaliseerde VARTA® Start-Stop Plus voor auto’s met geavanceerde Start-Stop-systeem en de VARTA® Start-Stop die is gebaseerd op de EFB-technologie (Enhanced Flooded Battery) en die is ontworpen voor voertuigen met Start-Stop-systeem op instapniveau.

2010: De introductie van het recyclingprogramma ecosteps®

Het ecosteps-programma wordt geïntroduceerd om het professioneel en milieuvriendelijk recyclen van voertuigbatterijen gemakkelijker te maken - zodat onze VARTA®-producten duurzamer worden.

2010: 3 grote awards in 1 jaar

Johnson Controls is de trotse winnaar van de "Volkswagen Innovation Award" en de "Volkswagen Group Award for Sustainable Energy Storage System". Van General Motors EMEA krijgen we de "Supplier of the Year Award 2010"

2011: VARTA® Start-Stop-serviceprogramma

Het VARTA® Start-Stop-serviceprogramma [VSSP] wordt geïntroduceerd. Dit programma biedt onafhankelijke garages extra technische ondersteuning en instrumenten om werkzaamheden aan Start-Stop-voertuigen, zoals het vervangen van batterijen, gemakkelijker te kunnen uitvoeren. Hierdoor kunnen zij hun klanten een bredere dienstverlening bieden.

2011: Edison Best New Product Award 2011

Het VARTA® Start-Stop-batterijassortiment wint de Edison Best New Product Award in de categorie 'Energy and Sustainability: Sustainable Power Systems Segment'

2011: Meer productie in Europa

Het VARTA® Start-Stop-batterijassortiment wint de Edison Best New Product Award in de categorie 'Energy and Sustainability: Sustainable Power Systems Segment'

2012: MAN Truck and Bus Supplier Award 2011

Johnson Controls is onderscheiden met de MAN Truck and Bus Supplier Award 2011. De internationale inkoopgroep TEMOT International onderscheidt ons met de “Innovation Award” voor de uitstekende kwaliteit van onze AGM-technologie.

2013: Het merk VARTA® wordt opnieuw in de markt gezet – Het start met VARTA®

Het merk VARTA® wordt opnieuw in de markt gezet met een nieuw logo, gloednieuwe batterij-etiketten, een verbeterd productassortiment, een gloednieuwe website, nieuwe catalogi en ondersteunend materiaal.

2014: Johnson Controls neemt AGM en EFB op in haar Dynamic Trio gamma

In 2014 voegde Johnson Controls de VARTA® Silver Dynamic AGM en Blue Dynamic EFB toe aan het beproefde Dynamic Trio gamma. AGM- en EFB-batterijen bieden ongeëvenaarde prestaties en ongekende duurzaamheid voor toepassingen die veel stroom vragen en voor Start-Stop-toepassingen.

2016: Onderhoudsvrije batterijen voor Aziatische en Europese toepassingen

In 2016 vindt Johnson Controls onderhoudsvrije batterijen uit die speciaal ontworpen zijn om extreme klimatologische omstandigheden te weerstaan. Ze zijn sterker, duurzamer en houden consumenten op de weg. Bovendien is het productieproces milieuvriendelijker, met 20%

2019: Clarios

Johnson Controls Power Solutions splitst zich af van Johnson Controls International, LLC. om een eigen entiteit te worden, Clarios.

VARTA® batterijzoeker


Je bent een Professional? Kijk op onze uitgebreide zoekfunctie in de VARTA Partner Portal.

VARTA® dealerzoeker

Andere dealers zoeken