Zwarte auto gezien vanaf de zijkant rijdend over een weg

EFB verbeterde technologie

VARTA® biedt verbeterde ‘natte’ (EFB) batterijen die superieure betrouwbaarheid en prestaties leveren in vergelijking met standaard loodzuurbatterijen voor auto's en bedrijfswagens. Onze batterijen zijn ontworpen om aan de individuele behoeften van klanten te voldoen en worden in fabrieken in heel Europa geproduceerd om aan de hoogste kwaliteitsnormen te voldoen.

EFB-technologie voor auto's

EFB-batterijen ondersteunen toepassingen die werken bij een gedeeltelijke laadstatus en waarvoor de diepontladingseigenschappen van een AGM-batterij niet nodig zijn. Een polyfleece weefsel, toegevoegd aan de oppervlakte van de positieve plaat, maakt dit mogelijk. Dit helpt om het actieve materiaal van de platen te stabiliseren, waardoor de houdbaarheid toeneemt.

Enkele voordelen:

 • Meer dan twee keer de gedeeltelijke laadstatus en diepontladingsprestaties van conventionele batterijen.
 • Ondersteuning voor veelvuldig starten van de motor en lange periodes met uitgeschakelde motor.
 • Verbeterde ladingsacceptatie in vergelijking met conventionele ‘natte’ batterijen.
 • Leverbaar in ontwerpen die de thermische stabiliteit in motorruimtes en warme klimaten verbeteren.
 • Ideaal voor start-stop-voertuigen zonder regeneratieve remtechnologie en voor voertuigen met een hogere dan normale energiebehoefte, ofwel door een steviger rijschema of door meerdere geïnstalleerde accessoires en apparaten.
 • Onze EFB-producten worden daarnaast gebouwd met PowerFrame® roostertechnologie voor een hoog startvermogen en betrouwbare prestaties.

EFB-technologie voor bedrijfsvoertuigen

De unieke VARTA® Promotive EFB is een speciaal ontworpen batterij voor krachtige bedrijfsvoertuigen en is toonaangevend op het gebied van zuurstratificatie en trillingsweerstand. Het is het enige product op de markt met een zuurcirculator, exclusief ontwikkeld en gepatenteerd door Clarios, voorheen Johnson Controls. De EFB-technologie zorgt voor betrouwbare prestaties voor veeleisende toepassingen en is ideaal voor installatie op de achteras.

Enkele voordelen:

 • Een unieke geïntegreerde zuurcirculator vermindert de zuurstratificatie en is een optimale oplossing voor alle diepontladingstoepassingen. Het is een mechanisch systeem dat gebruik maakt van de traagheidskrachten van het voertuig ter ondersteuning van het mengen van zuur in natte batterijen.
 • Superieure interne fixatie met uitmuntende smeltlijm: Zeer hogere trillingsweerstand en perfect voor montage op de achteras. Dit zorgt voor de beste productprestaties.
 • De unieke labyrintdeksel maakt de batterij 100% bestand tegen lekken en kantelen en levert een zeer laag waterverbruik op.
 • De gebruikte PowerFrame® technologie garandeert een hoog cyclisch vermogen, verbeterde positieve pasta en aanhechting van het rooster op de massa. Een polyfleece weefsel, toegevoegd aan de oppervlakte van de positieve plaat, zorgt voor duurzaam langere cycluslevensduur.
 • Minimaliseert garantiekosten.

Prestatiekenmerken van EFB-technologie

Het weefsel is een extra polyester element tussen plaat en separator. Dit weefsel (scrim) houdt het actieve materiaal in de plaat en voorkomt erosie van de massa. Het resultaat: verbeterde weerstand tegen diepe ontlading en superieure ladingsopname.

Het opgekleefde vlies houdt de platen altijd en onder alle gebruiksomstandigheden in de beoogde positie.

Zuurcirculatie (mengelement)

De zuurcirculator voorkomt zuurstratificatie in de batterij. Deze component maakt gebruik van de natuurlijke beweging van het voertuig om een continue circulatie van het zuur in de batterij te behouden. De zuurdichtheid blijft homogeen, wat het vermogen om lading op te nemen verbetert en de levensduur van de batterij verlengt.

De gedetailleerde uitsnede van een EFB VARTA® batterij

VARTA® batterijzoeker


Je bent een Professional? Kijk op onze uitgebreide zoekfunctie in de VARTA Partner Portal.

VARTA® dealerzoeker

Andere dealers zoeken