Een oudere man op een zwart-wit foto

Geschiedenis van VARTA® (1887-1909)

VARTA® batterijen onderscheiden zich al meer dan honderd jaar overal ter wereld door geavanceerde technologie, krachtige prestaties en voortreffelijke service.

1887: Adolf Müller zet VARTA® op de weg naar succes

In de jaren '80 van de 19e eeuw zijn uitvindingen aan de orde van de dag. Veel technologische innovaties zoals de inbouw-verbrandingsmotor, het röntgenapparaat en elektrisch licht zetten het alledaagse leven op zijn kop. In het Duitse Hagen richt Adolf Müller het bedrijf Büsche & Müller op en legt daarmee het fundament voor VARTA®.

1890: AEG & Siemens investeren

Als AEG en Siemens accumulatoren (een belangrijk onderdeel van batterijen) gaan produceren, investeren zij in Büsche & Müller, de voorloper van VARTA®. Hieruit ontstaat Accumulatorenfabrik AG (of ook wel AFA).

1893: VARTA®-batterijen leveren de elektriciteit voor de eerste auto's in Duitsland

De Baker ‘Runabout’, het eerste voertuig dat werd gekocht en bestuurd door Thomas Edison, is de eerste Amerikaanse, elektrische auto die in Duitsland wordt geïntroduceerd door Adolf Müller. Uiteraard worden voor de stroomvoorziening batterijen van AFA gebruikt, het latere VARTA®.

1904: De naam VARTA® ontstaat

AFA ontwikkelt het merk VARTA®, in eerste instantie voor de productie van kleine, draagbare accumulatoren die worden gebruikt voor het ontsteken van verbrandingsmotors. Aanzwengelen is nu niet meer nodig. De naam VARTA® is een acroniem voor Vertrieb, Aufladung, Reparatur Transportabler Akkumulatoren. En dat betekent Verkoop, Opladen, Reparatie van Draagbare Accumulatoren.

1905: 's Nachts rijden wordt veiliger

Omdat steeds meer automobilisten ook in het donker onderweg zijn, ontwikkelt VARTA® de eerste batterijen voor de verlichting van auto's.

VARTA® batterijzoeker


Je bent een Professional? Kijk op onze uitgebreide zoekfunctie in de VARTA Partner Portal.

VARTA® dealerzoeker

Andere dealers zoeken