Gekleurde VARTA® posters uit de jaren zeventig

Geschiedenis van VARTA® (1960-1979)

VARTA® batterijen onderscheiden zich al meer dan honderd jaar overal ter wereld door geavanceerde technologie, krachtige prestaties en voortreffelijke service.

1960: Onze bijdrage aan de Swingin Sixties

VARTA® anticipeert snel op de groeiende energiebehoefte van voertuigen in de jaren zestig door van 6V-batterijen naar 12V-batterijen te gaan: een grote verandering.

1962: Ingebouwde betrouwbaarheid

VARTA® sleutelt aan belangrijke componenten in batterijen: de houten separatoren worden vervangen door separatoren van plastic, waardoor een robuuster product ontstaat.

1965: De droog geladen startbatterijen worden in serie geproduceerd.

VARTA® start de productie voor de droge-opgeladen autoaccu's in Duitsland.

1966: Lichtere batterijen voor een eenvoudiger transport

De zware, hardrubberen behuizingen van startbatterijen worden vervangen door eenvoudige, plastic boxen. Hierdoor zijn ze gemakkelijker te hanteren en te transporteren.

1970: Lekke batterijen behoren tot het verleden

De eerste lekvrije autobatterij, de VARTA® Super Dry wordt geïntroduceerd. Hierdoor neemt onze reputatie op het gebied van betrouwbaarheid een vlucht.

1977: Onze meest robuuste batterij tot nu to

De eerste, trillingsbestendige en cyclusvaste startbatterijen worden ontwikkeld om te voldoen aan de pittige eisen die worden gesteld aan bouwvoertuigen.

1978: Een nieuwe manier om de totale batterijkosten terug te dringen

De eerste onderhoudsvrije startbatterijen met seleniumtechnologie worden geïntroduceerd, wat resulteert in een minimale zelfontlading, een minimaal waterverbruik en lagere totale kosten.

VARTA® batterijzoeker


Je bent een Professional? Kijk op onze uitgebreide zoekfunctie in de VARTA Partner Portal.

VARTA® dealerzoeker

Andere dealers zoeken