Diverse antieke VARTA® posters, tweekleurig, één in zwart-wit

Geschiedenis van VARTA® (1910-1939)

VARTA® batterijen onderscheiden zich al meer dan honderd jaar overal ter wereld door geavanceerde technologie, krachtige prestaties en voortreffelijke service.

1914: VARTA® wijst de weg

VARTA® loodaccu's uitgegroeid tot een steeds populaire keuze voor een snelle, betrouwbare auto starten.

1923: Eerste Voorzitter van de Raad van Bestuur

Dr. Günther Quandt wordt voorzitter van de Raad van Bestuur bij AFA, wat later VARTA® zou worden. Net als zijn voorgangers is hij verantwoordelijk voor de internationale expansie van het bedrijf.

1926: Het assortiment groeit

VARTA®'s voorloper AFA neemt Petrix Chemische Fabrik AG over die de eerste droge batterij hebben ontwikkeld die kan worden opgeslagen. Dan al biedt VARTA® het meest uitgebreide batterijassortiment dat verkrijgbaar is op de markt.

1934: Meer dan 3 miljoen auto's maken gebruik van een batterij

Wereldwijd rijden er nu meer dan 3 miljoen auto's en de vraag naar betrouwbare, krachtige startbatterijen groeit natuurlijk mee. VARTA® blijft toonaangevend in de markt.

1935: De eerste vorkheftrucks af fabriek met VARTA®

De voorganger van de moderne vorkheftruck, 'het elektrische voertuig met hefstangen' wordt geïntroduceerd. Vanaf dag 1 worden ze af fabriek uitgerust met VARTA®-batterijen.

1936: Standardisation makes buying VARTA® batteries simpler

VARTA® levert de eerste startbatterijen in standaardafmetingen die in elke auto passen. Hierdoor kunnen batterijen snel, eenvoudig en voordelig worden vervangen.

VARTA® batterijzoeker


Je bent een Professional? Kijk op onze uitgebreide zoekfunctie in de VARTA Partner Portal.

VARTA® dealerzoeker

Andere dealers zoeken